AR fejlesztés, mint virtuális multivitamin

AR fejlesztés,
mint virtuális multivitamin

AR fejlesztés,
mint virtuális multivitamin

Az AR fejlesztés terjedésével és a technológia bővülésével a WebAR egy olyan felkapott szektor lett, amely a KKV-k számára is elérhetővé teszi az immerzív technológiák marketing területen történő felhasználását. Ezek fényében egy olyan AR Vitamin Complex csomagot alkottunk meg, amelyben minden vállalkozás megtalálja a neki megfelelő adagot.

Az AR fejlesztés felhasználási lehetőségei

Az AR technológia mivel virtuális elemeket visz a valós környezetbe, ezért a jelenlegi technológiai fejlesztések sokkal inkább kompatibilisek ezzel, mint a VR vagy az MR immerzív technológiák alkalmazásaival. A kiterjesztett valósághoz egy telefon és annak kamerája is elegendő, és máris megszületett a WOW élmény a felhasználóban.

Alapvetően 4 fejlesztési terület van, amely a szakterületeink közé tartozik AR fejlesztés terén: ARKit (iOS), ARCore (Android) a Microsoft HoloLens terméke és emellett a WebAR, amely rapid sebességgel kezdett népszerűsödni az utóbbi időszakban. Az alábbiakban pár marketing felhasználási területet hoznánk fel példaként, hogy röviden bemutassuk, miért is olyan közkedvelt technológia ez a marketing területeken:

Kültéri reklámozás AR-ral

Ebben az esetben bármilyen kültéri plakátra vagy poszterre gondolhatunk, amelyen egy link vagy akár QR kód felhasználásával már meg is tudjuk jeleníteni az AR tartalmat.

AR Print marketing

Nevéből adódóan is nyilvánvaló, hogy ez a megoldás kifejezetten nyomtatott tartalmakra érvényes. Bármilyen méretű vagy típusú kiadvány legyen ez, akár egy Direct Mail vagy egy képeslap, az AR technológia itt is használható marketing célokra.

E-commerce lehetőségek

Talán bizonyos szempontból ez az egyik legrégebbi, de még nem olyan fejlett területe az AR felhasználásnak. Ebben az iparágban olyan alkalmazásokra kell gondolnunk, amelyek a házunkban tárgyakat helyeznek el vagy pedig ruhadarabokat próbálhatunk fel általuk a telefonunk kamerája segítségével.

Expok és konferenciák

Mi történik akkor, ha egy élő rendezvény lemondásra kerül? Ebben az esetben is van megoldás: AR fejlesztés segítségével is megtarthatjuk online a konferenciát, így a résztvevők otthonuk kényelméből is átélhetik ugyanazt az élményt.

Ar fejlesztés során a 360 fokos nézőpont mellett 2 és 3D grafikát is alkalmazhatunk, emellett MP4 tartalmat is, vagy akár átlátszó videókat.

A kiterjesztett valóság üzleti felhasználása a gyakorlatban

Az AR technológia egyszerű Direct Mailekbe is beépíthető vált. Ennek egyik módszere, hogy az ügyfeleknek vagy potenciális fogyasztóknak küldött, marketing célú levelekbe tesszük bele a linket vagy QR kódot, és ennek megfelelően onnan tovább navigáljuk a fogyasztót az AR tartalomra. Ez történhet appon vagy WebAR-on keresztül is, és mindezekkel akár élő streamet is meg tudunk osztani a célközönséggel, vagy éppen 360 fokos látószögű AR fejlesztés is opció lehet. Emellett kiterjesztett valóság kampányokat is tudunk már indítani, ez is egy lehetőség, amely már a KKV és a start-up szektorban is elérhetővé vált.

Hogyan építhető be az AR fejlesztés a tartalmakba?

QR kódok

A telefon kamerája automatikusa felismeri a QR kódot és felajánlja a hozzá tartozó weboldal megnyitását.

Közvetlen linkek

Ilyenkor a DM levélbe, vagy bármilyen webhelyes tartalomba közvetlen linket építünk be, érdemes a jobb konverziós ráta érdekében több social media csatornán is alkalmazni ezt.

Rövid hivatkozások

Ezt QR kód mellé érdemes beilleszteni. Ez akkor jó megoldás, ha a felhasználó nem szeretne QR kódot beolvasni, és ezt az opciót kényelmesebbnek találja.

NFC Chip

Ezek nyomtatott anyagok esetén kiválóan alkalmazhatók. A beépített NFC Chipet a közel tartott okostelefon érzékeli, és weboldalra irányítja a fogyasztót.

Miért lett olyan népszerű a webAR?

Ami kifejezetten népszerűvé tette ezt a megoldást, hogy költséghatékony és a KKV, illetve a start-up szektornak is egy potenciális marketing stratégia része lehet. A webAR annyit tesz, hogy egy tulajdonképpeni beépített link vagy bármilyen QR kód által a fogyasztónak applikáció vagy alkalmazás letöltése nélkül elérhetővé válik az AR fejlesztés. A linken keresztül egy website-ra navigáljuk őket, aminek tartalmát az eszköz kamerájának segítségével megtekinthetik. Emellett széles körben támogatott a mai technológia által, így szintén bárki számára elérhető megoldásnak számít.

Az Android készülékek 75, míg az iOS készülékek 94%-a támogatja a webAR megoldásokat.

Hogyan tudunk Önnek segíteni?

A webAR technológia lehetőséget ad arra, hogy bármely szektorban is dolgozzunk, ha kreatív és innovatív ötleteinket szeretnénk megvalósítani, és a WOW-faktort is belevinni a fogyasztóink számára az új termékünkbe, akkor költséghatékonyan és egyszerűen is meg tudjuk ezt tenni.

Három csomagot fejlesztettünk ki az ügyfelek számára az igényelt szolgáltatásoknak megfelelően, de ezek természetesen személyre is szabhatók. A három AR alkalmazás csomag az ARlabel, az ARcard és az AReDM. Ezek között nem csak a webAR megoldásai, de akár egy kiterjesztett valóság app fejlesztésének lehetőségei is elérhetők. Ha többet szeretne megtudni a fejlesztési lehetőségekről, akkor ide kattintva találja a részletesebb bemutatót.

AR fejlesztés

A hétköznapi életben az AR fejlesztés (Augmented Reality – kiterjesztett valóság) még nem a leggyakoribb dolog, ami szembe jönne velünk. Ez azonban az elkövetkező pár évben gyökeresen változni látszik. A VR mellett mi is foglalkozunk az AR-el, létrehoztuk a VRbizz brandet, ami magában foglalja nem csak a VR, de az AR fejlesztéseinket is.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Lépjen kapcsolatba velünk!

Ingyenes konzultáció
Ingyenes konzultáció
Fontos számunkra a hiteles visszajelzés, kérjük értékelje oldalunkat!
Kérjük írja meg milyen szolgáltatás kapcsán kéri konzultációnkat:
Következő
Kérjük adja meg adatait, hogy kapcsolatba léphessünk Önnel:

Vissza
Küldés
Köszönjük, hogy kitöltötte ingyenes konzultáció kérdőívünket!