HTC standalone megoldása: HTC VIVE Focus Pro a gyakorlatban

HTC standalone megoldása:
HTC VIVE Focus Pro
a gyakorlatban

HTC standalone megoldása: HTC VIVE Focus Pro a gyakorlatban

Az utóbbi években több nagy multi is beszállt a VR piacára, és folyamatos verseny folyik a jobbnál jobb VR szemüveg (headset) piacra dobásában. A Facebook, a Microsoft, a Sony, a Samsung és a HTC is állandó versenyben van egy olyan VR szemüveg megalkotásában, amely forradalmasítaná a piacot, és elterjedtebbé tenné a technológiát egy nagyobb fogyasztói szegmens körében, azaz nem csak a „tehetősebbek kiváltsága” lenne a VR élmény. Ez azonban még valamelyest messze van, de jó úton haladunk a szélesebb körű felhasználás felé. Ennek oka pedig a standalone VR szemüveg megjelenése. A rugalmas és kötetlen VR élmény már valóság, és ennek bemutatására most a HTC megoldását, a Vive Focus Plus-t mutatnánk be.

A Focus Plus standalone vr szemüveg 2019-ben érkezett a nemzetközi piacokra. Technikai jellemzőit tekintve egy jó minőségű, 2880x1600-as felbontású AMOLED kijelzővel rendelkezik, a Focus után pedig új lencséket kapott, ami érezhetően szebb képet eredményez. A lekövetést RGB kamerákkal oldották meg, emellett a kontrolleket ultrahangos rendszerrel érzékeli a standalone VR szemüveg. Ez egyedülállónak minősül a piacon.

Alapvetően a lekövetési metódus olyan precíz, hogy bármerre sétálva a térben képes feltérképezni a helyszínt és irányítani a használót. Alapvetően egy 2x2 méteres teret bont fel a legpontosabban a saját virtuális hálójában, és jelez a készülék, ha olyan határhoz érünk, ami a szoba falait érintené. Emellett a standalone VR szemüveget úgy alkották meg, hogy 3 órát mindenképpen kibírjon akkumulátorról, de ez bizonyos tevékenységek esetén (például filmnézés), kibővíthető 4-5 órára is. A szabadság élmény tehát nagyobb, mint valaha.

A Focus Plus használata kényelmesnek bizonyult, és ha levesszük a fejünkről a készüléket, akkor alvó módba kapcsol néhány másodperc elteltével, kis idő után pedig ki is kapcsol magától. Nagyon kényelmes szemüveget alkotott a HTC a Vive Focus Plus-szal, egyszerű feltenni, és a jó súlyelosztásnak köszönhetően nem érződik nehéznek sem. A kontrollerek is pontosan működnek a VR térben, sokkal természetesebb érzést nyújtanak a korábbi készülékekhez képest. Alapvetően a HTC Focus és a Focus Plus az üzleti felhasználás vonalát erősítő standalone készülékek. A nagy szabadság termékbemutatók és prezentációk kapcsán remek tulajdonság, és emellett a Focus Plus-szal fejlesztői tevékenység is végezhető: AR alkalmazásokat lehetséges készíteni benne. Ez azt jelenti, hogy a szemüveg a kevert valóságra is alkalmas készülék. A HTC tehát egy komplex üzleti megoldással rukkolt elő, amely teret nyit a VR-nak a business szegmens széleskörű meghódítására.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Lépjen kapcsolatba velünk!

Ingyenes konzultáció
Ingyenes konzultáció
Fontos számunkra a hiteles visszajelzés, kérjük értékelje oldalunkat!
Kérjük írja meg milyen szolgáltatás kapcsán kéri konzultációnkat:
Következő
Kérjük adja meg adatait, hogy kapcsolatba léphessünk Önnel:

Vissza
Küldés
Köszönjük, hogy kitöltötte ingyenes konzultáció kérdőívünket!